Tele2 müügi ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul on uuematel nutitelefonidel IP-kaitseaste (ingress protection), mis näitab, kui kaitstud on nutiseade vedelike ja tahkete osade eest. "Iga IP-kaitseaste sisaldab kahte numbrikohta, näiteks IP67 või IP68 – need on kaks kõige levinumat kaitseastet, mis on praegustel tippklassi nutitelefonidel," selgitas Seema.

Esimene number pärast tähekombinatsiooni, näiteks IP67 puhul 6, näitab kaitsetaset tahkete osade ja tolmu eest. Seda hinnatakse skaalal 0-6, kus 6 on kõige suurem kaitse.

Näiteks tähendab 0, et telefonil puudub kaitse tahkete objektide vastu. 6 tähendab aga täielikku tolmukindlust.

Teine number, ehk IP67 puhul 7 tähistab kaitsust vedelike eest, mida hinnatakse skaalal 0-8. Number 1 näitab, et telefon saab olla vaid 10 minutit vertikaalselt tilkuva vee all. Kui aga teine number on 7, siis võib nutiseadmega olla kuni meetrisügavuses vees kuni pool tundi.

Uuematest nutitelefonidest on näiteks Apple iPhone 7 ja Samsung Galaxy S8 kaitseastmetega IP67 ja IP68.

Seema sõnul kasutatakse mõnikord kaitseastme numbri asemel x-i. "See ei tähenda, et kaitse puudub, vaid hoopis seda, et toodet pole selles valdkonnas katsetatud või sellele pole taset määratud," lisas ta.