"Ostsin endale Biominerata nõudepesuvahendi, mida reklaamitakse kui looduslikku ja nahasõbralikku toodet. Koostisosades on aga säilitusaine nimega benzisothiazolinone. Lugesin, et selline säilitusaine võib tekitada löövet ja selle kasutamine on nahahooldustoodetes lausa keelatud. Kas tõesti on tegu nahasõbraliku tootega nagu väidetakse?" küsis lugeja.

Vastab Indrek Adler, Biominerata OÜ juhatuse liige:

"Biominerata nõudepesuvahendit ei jäeta nahale nagu kreemi ja seega ei ole ta nahahooldusvahend. Seetõttu ei kehti selle kohta nahahooldusvahenditele esitatavad nõuded.

Biominerata nõudepesuaine on läbinud ECOCERT-i kehtestatud standardi nõuded looduslikele puhastusvahenditele ja ka orgaanilistest ainetest tehtud looduslikele puhastusvahenditele. Nõuded on kehtestatud nii koostisosadele kui ka pakendil ja siltidel esitatavatele tekstidele."

ECOCERT-i sertifikaat orgaanilistest ainetest tehtud looduslikele puhastusvahenditele nõuab, et tootes oleks vähemalt 95% ulatuses looduslikest koostisosi ja 10% orgaanilisest põllumajandusest tulnud saadusi.