Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul suurenes mobiilse interneti kasutus Euroopa Liidus ligi kolm korda. Hüppelise kasvu taga on juunis käivitunud Euroopa Liidu rändlusteenuste regulatsioon, mille eesmärk oli kaotada rändlusteenuse tasud EL-is.

"Rändlusteenuste suurenemine on selge märk, et rändlusteenus oli varem kasutaja jaoks liiga kallis. Suur kasv näitab, et inimesed siiski soovivad rändlusteenust kasutada," ütles Aron.

Ta lisas, et uue rändlusteenuste regulatsiooni peamine muutus oligi see, et võimaldada klientidel tarbida rändlusteenuseid koduturu hinnaga. "Kõik on mugav, rändlusteenus on alati avatud ning oma kasutust ei pea enam piirama suurte arvete hirmus," ütles ta.

Aroni sõnul jätkub aastaid kestnud trend, et rändlusteenust kasutatakse enim suvekuudel, mil inimesed puhkuste ajal reisivad. Juuni tõi olulise rändlusteenuse kasvu populaarsetes puhkusepaikades nagu Bulgaaria, Horvaatia, Hispaania, Kreeka ja Itaalia.

"Hüppelisele internetikasutusele välismaal aitas kaasa lisaks rändlusteenuse soodsamatele hindadele ka inimeste muutuvad suhtlusviisid, näiteks piltide jagamine," ütles Aron. Ta lisas, et järjest rohkem eelistatakse suhtlemiseks mitmesuguseid äppe, mis põhinevad just andmesidel, nagu Facebook Messenger, Instagram, Viber ja Snapchat.