Infoteenuste kontserni Experiani tehtud uuringu kohaselt kulutavad enamik inimesi reisil rohkem raha, kui nad algselt planeerisid. Selles on süüdi ka lennupiletid, kuna dünaamiline hinnasüsteem muudab hea hinna leidmise keeruliseks. Sellele vastukaaluks pakub news.com.au näpunäiteid, kuidas võimalikult odav pilet leida:

Broneeri õigel ajal

Pileteid tasub alati osta varem, kuid mitte ka liiga vara. Kui oled kuupäevade osas paindlik, siis vaata planeeritud kuupäevast kolm päeva enne ja pärast pilethindu. Võib juhtuda, et satud hea hinna otsa.

Astu mugavusstsoonist välja

Vanasti oli alati kindel fakt, et minek ja tulek on ühest lennujaamast alati odavam. Tänapäeval leiab aga ehk parema hinna planeerides oma reisi nii, et lendad ühte lennujaama, aga tagasi tuled teisest.

Osta üheotsapilet

Kaks üheotsapiletit võib tulla odavam, kui korraga edasi-tagasi pilet osta.

Ole avatud

Kui tahad reisida, aga sa pole sihtkoha osas kindel, siis ära asukohta valigi ja vaata lihtsalt odavamaid pileteid. Siin tulevad appi otsingusaidid nagu Google Flights, Skyscanner ja Momondo.

Mõtle vahepeatuste peale

Oma lennusõidu "tükkideks" jaotamine võib säästa hulganisti raha. Näiteks võib olla otselennust odavam lennata enne näiteks Pariisi ja sealt Buenos Airesesse. Samuti saab siis võimaluse korral Pariisi avastada.

Otsi piletit kõigepealt ühele inimesele

Paljud lennufirmad kasutavad ärivõtet, mis lööb hinnad üles, kui otsitakse korraga mitmele inimesele pileteid.

Kasuta otsingumootoreid

Lennupileteid otsides tasub vaadata läbi otsingumootorid nagu Skyscanner ja Google Flights ning ka lennufirmade kodulehed.

Kasuta kasulikke rakendusi

Äpp nimega Hopper analüüsib lennupiletite hindu ja annab sulle teada, millal need kukuvad. Samuti suudab see hinnalanguse kõige tõenäolisemat hetke ette ennustada.

Kustuta veebilehitsejast küpsised

Mõned eksperdid väidavad, et mida rohkem sa lende otsid, seda kõrgemat hinda lennufirmad pakuvad. Selle vältimiseks kustuta oma lehitseja ajalugu ja küpsised.

Vaheta oma pilet välja

Mõned lennufirmad pakuvad oma klientidele võimalust vahetada oma lennupilet reisikuupäeval välja. Seega, kui oled pileti juba ostnud, aga hiljem märkad, et näiteks sama päeva hommikune lend on sinu õhtusest odavam, siis vabade istekohtade olemasolul lubab ehk lennufirma sul pileti välja vahetada.