„FSB valmistus mitu nädalat, ootas, kuni ma tulen, aga ma ei tulnud… Jõudmata ära oodata, kuni ma tulen, et raha saada, helistas mulle Setšin isiklikult ja veenis tulema,“ kirjeldas Uljukajev sündmusi, mis eelnesid kahe miljoni dollari talle üleandmisele Rosnefti kontoris, vahendab RIA Novosti.

Uljukajevi sõnul korraldas FSB altkäemaksuprovokatsiooni Setšini ja Rosnefti turvateenistuse endise juhi Oleg Feoktistovi valetõendite alusel.

Ajaleht Novaja Gazeta kirjutas märtsis kahele allikale viidates, et enne Rosnefti tulekut töötas Feoktistov FSB oma julgeoleku valitsuse juhi asetäitjana ning tegeles paljude palju kära tekitanud asjadega, sealhulgas endiste kuberneride Nikita Belõhhi ja Aleksandr Horošavini ning siseministeeriumi korruptsioonivastase valitsuse endise juhi, kindral Deniss Sugrobovi omadega. Novaja Gazeta nimetas Feoktistovit ka Uljukajevi vahistamise korraldajaks.

Uljukajevit ähvardab 15-aastane vanglakaristus. Ta on esimene föderaalminister Venemaa moodsas ajaloos, kes on korruptsiooni eest vahistatud. Uurijate väitel oli Uljukajevi saadud altkäemaks tasu ministeeriumi otsuse eest, mis lubas Rosneftil omandada Bašnefti riigile kuulunud osa.