Tallinna linnavolikogu liige ja sotsiaaldemokraat Jaak Juske esitas avalduse, milles palus ERJK-l selgitada, kas Põhja-Tallinna ja Kesklinna valitsuste poolt eakatele kinoklubi korraldamisega enne kohaliku omavalitsuse volikogude valimisi võib tegemist olla Keskerakonna valimiskampaaniaga. Kutse kinoklubiga liitumiseks kummagi linnaosavanema nime ja allkirjaga postitati vastavate linnaosade eakatele.

ERJK otsustas eelmisel neljapäeval toimunud istungil alustada menetlust keelatud annetuse tuvastamiseks. Otsuse poolt oli seitse liiget, vastu kaks: keskerakondlane Tõnis Mölder ja reformierakondlane Ants Leemets.

"Küsimuse arutelu juures rõhutasin, et kinoklubi asutamine enne valimisi ei ole ainukordne. Kõik Tallinna linnaosad on järsult suurendanud eriürituste tegemist ekskursioonidest kuni kontsertide korraldamiseni, mis on otseselt seotud valimiste lähenemisega. Linna vahendite kasutamine kaudseks kampaaniaks on sagedane ja soovisin, et kõiki juhtumeid arutataks. Samas konkreetse ürituse uuurimise osas hääletasin vastu, et mitte käsitleda seda üksikjuhtumina. Eakate kinoklubi moodustamine vahetult enne valimisi on kindlasti valimiskampaania osa, kus linna rahadega püütakse saavutada valijate poolehoidu," põhjendas Leemets oma häält.

Linna vahendite kasutamine kaudseks kampaaniaks on sagedane ja soovisin, et kõiki juhtumeid arutataks.

Juuni lõpus allkirjastasid Kesklinna vanem Taavi Pukk ja Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid linnaosade vahelise lepingu, mille kohaselt viivad Põhja-Tallinna Valitsus ja Tallinna Kesklinna Valitsus selle aasta augustist septembrini läbi pilootprojekti „Eakate kinoklubi“.

„Eakate kinoklubi loomine on jätkuprojekt talvisele abipakkide algatusele, läbi mille soovime parandada üksinda elavate eakate inimeste võimalusi vaba aja veetmiseks. Seda on paljud eakad linnaosavalitsuselt küsinud,“ ütles Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid.

Kesklinna vanem Taavi Pukk lisas, et linnaosavalitsuse välikontori raames laekus mitmeid ettepanekuid käivitada eakatele vabas vormis "kohviklubid". "Inimesed tahavad omavahel ja omaealistega suhelda, vahetada mõtteid ning arutada maailma asjade üle. Miks mitte ühendada mitu head asja: filmide vaatamine, mõnus juturing ning naaberlinnaosade elanike suhtluse hoogustamine. Loodan, et inimesed tulevad selle algatusega kaasa ning paneme aluse kenale traditsioonile," rääkis Pukk.