Näitajad tulevad Baltmi järjepidevast tarbimisuuringust, mis kaardistab leibkondade kulutusi tarbekaupadele Leedus, Lätis ja Eestis. Igakuiselt arvutatakse Baltmi indeksid leibkondade kulutuste kohta.

Keskmine ostukorv muutus juuniga võrreldes juulis kolmes Balti riigis erinevalt. Eestis ja Lätis kahanes keskmine ostukorv vastavalt 3,3% 14,7 eurole ja 5,2% 10 eurole. Leedus tõusis näitaja 1,6% 11,9 eurole.

Samal ajal tõusis keskmine külastuste arv Eestis 3,8% 34,7 külastusele ja Lätis 3,7% 39,7 külastusele. Leedus aga keskmine külastuste arv langes 3,7% 32 külastusele.

Üldised ostuharjumused kolme riigi võrdluses on püsinud sarnased. Eestis on keskmine kulutuste arv leibkonna kohta kolme riigi võrdluses kõige kõrgem ja Läti tarbijad külastavad kauplusi kõige sagedamini. Uuringus kajastuvad kulutused toidule, jookidele, mitte-toidukaupadele, tubakatoodetele, ravimitele, meelelahutusele ning kütusele (kulutused teenustele ja eluasemele ei ole sisse arvestatud). Keskmine ostukorv näitab keskmisi kulutusi ühe poekülastuse kohta.