"Tallinnas, Nõmmel ja Lasnamäel tõstetakse taas hinda. Huvitav, kas selleks, et maksta lisaks mittetoimivale prügiveole kinni õigusabikulusid vaidluses Eesti riigiga? Või neid sadu plakateid mida linnas näeme," küsis Pillak.

Pillaku sõnul peab linn korraldama hanke, kus kõik soovijad saavad osaleda ja oma teenust pakkuda.

"Linna prügimajandus peab olema inimestele taskukohane ja hind läbipaistev, mitte Taavi Aas - Arvo Sarapuu vahelise kokkuleppena sündinud. Tallinnas toimuv on hea näide, mis juhtub, kui toimival turul võetakse teenused omavalitsuse hallata - lõpuks maksab linnakodanik rohkem ja saab vastu halvema teenuse," märkis Pillak.

Täna kirjutas Delfi, et Tallinna linnavõim tõstis hiljuti kriminaaluurimise all oleva endise abilinnapea Arvo Sarapuuga seostatavale prügivedajale Baltic Waste Management (BWM) makstavat teenustasu ligi kümnendiku võrra.

Asjaosalised ei avalda, kas ja kui palju BWM peatöövõtjana lepingutelt vahelt võtab. "Tegemist on ettevõtte ärisaladusega ja BWM ei kommenteeri seda, kui palju ta lepingu täitmisel teenib või kuidas oma äripartnereid leiab," teatas BWMi ametlik omanik Kaido Laanjärv Äripäevale.

Ka Tallinna keskkonnaameti juhataja Relo Ligi kehitas õlgu küsimusele, kui suur on BWMile makstava teenustasu ning BWMi poolt omakorda alltöövõtjale Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskusele sama teenuse eest makstava tasu vahe.