Nasdaq ei lisanud täpsemat infot, kuid teatas, et täna peaks tulema sel teemal Rovio pressikonverents, kirjutab Reuters.

Aastatepikkuse majandustulemuste halvenemise, töötajate koondamiste ja restruktureerimise järel jõudis Rovio mullu taas kasumisse tänu Angry Birdsi 3D filmi ja paraneva mängude müügi.

Roviost 70 protsenti kuulub Kaj Hadile. Teised omanikud on Accel Partners ja Atomico.

Ettevõte plaanib kaasata umbes 30 miljonit eurot.

Soome ettevõte teatas, et praegused aktsionärid müüvad osa aktsiaid ning ettevõte emiteerib ka uusi aktsiaid kasvu rahastamiseks ja võimalike ülevõtmistehingute tegemiseks.

Ettevõte keeldus ütlemast, milline oleks ettevõtte võimalik turuväärtus, kuid mõned kauplejad on arvanud, et see võib küündida kuni kahe miljardi dollarini.

Tänavu esimesel poolaastal ettevõtte käive ligi kahekordistus ja ulatus 153 miljoni euroni. Põhikasum kasvsa aasta varasemalt 11 miljonilt eurolt 42 miljonile eurole.

Ettevõte prognoosis, et nii tänavune kogu aasta käive kui kasum kasvavad oluliselt.

„Ka mängusektori väärtustasemed on paaril aastal järsult tõusnud,“ ütles aktsiaanalüüsfirma Inderes analüütik Atte Riikola. „Seega võib omanikele olla aeg müügiks väga ahvatlev. Turujuttude põhjal võib Rovia väärtus olla kaks miljardit dollarit, kuid võrreldes ajalooliste tulemustega tundub see ülepingutatud.“