„Noorte ettevõtlike inimeste pealekasv on Eesti majanduskeskkonna heale käekäigule nii praegu kui tulevikus äärmiselt olulise tähtsusega,“ ütles kaubanduskoja peadirektor Mait Palts. „Seetõttu oleme alati pidanud tähtsaks noorema põlvkonna ettevõtjate tunnustamist, julgustamist ja eeskujuks toomist, seda meie kõigi parema tuleviku heaks,“ lisas ta.

„Eesti majandus võidab kõige enam mitmekesisest ettevõtlusmaastikust, seepärast on väga tähtis tunnustada uute tegijate pealekasvu,“ ütles Robert Kitt, Swedbanki juht Eestis. „Julgustan kõiki noori konkursist kindlasti osa võtma ja juba staažikamaid ettevõtjaid esitama noorte kolleegide kandidatuuri, kaotada pole ju midagi!“

Noore ettevõtja preemia konkurss on mõeldud kuni 30-aastastele (k.a) Eestis registreeritud ettevõtte omanikele ja juhtidele, kes on paistnud silma oma ettevõtte hea käekäigu kindlustamisel, oma toodete, teenuste või tehnoloogiate uuenduslikul kasutamisel ning kes juba ekspordivad või omavad ekspordipotentsiaali.

Kandideerimiseks tuleb 10. septembriks saata digitaalselt allkirjastatuna ankeet ja motivatsioonikiri e-posti aadressile konkurss@koda.ee. Oma kandidatuuri võivad esitada ettevõtjad ise, nende töötajad, kliendid või erialaorganisatsioonid jt. Konkursile esitatud kandidaatide hulgast valib võitja välja korraldaja organisatsioonide ja ettevõtjate esindajatest koosnev komisjon. Preemiat rahastab Swedbank AS.

Algatust toetab president Kersti Kaljulaid, kes annab tiitli ja preemia üle 5. oktoobril toimuval pidulikul Eesti ettevõtlusauhindade galal.

Noore ettevõtja preemia konkurss toimub juba kolmandat korda. 2015. aastal pälvis tiitli ja preemia Indrek Ulst ettevõttest Mooncascade OÜ, 2016. aastal sai tunnustuse Markus Villig ettevõttest Taxify OÜ. Konkurssi korraldavad Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Swedbank AS.