Küberrünnakus saadi kätte 143 miljoni inimese andmed: nimed, sotsiaalkindlustuse numbrid, sünni kuupäevad, aadressid ja juhilubade numbrid, teatas Equifax. Lisaks saadi kätte 209 000 inimese krediitkaartide numbrid. Firma aktsia langes kohe peale sündmust 8 protsenti, kirjutab Bloomberg.

"Tegemist on äärimiselt murettekitava olukorraga meie firma jaoks ning rünnak tabas meid otse südamesse. Ma vabandan kõikide era- ja äriklientide ees," ütles firma tegevjuht Richard Smith.

Kurjategijad kasutasid ära USA veebilehtede haavatavust, et pääseda ligi teatud failidele. Rünnak sai alguse mai keskelt ja kestis terve juuli kuu.

Tegemist on USA ajaloo suurima küberrünnakuga. Equifaxi vastu on algatatud kohtuasi Portlandis. Firmat süüdistatakse selles, et andmed polnud piisavalt hästi kaitstud ning ettevõtte hoidis kokku IT-süsteemide arenduse pealt.

Probleeme on tekitanud ka see, kuidas ettevõte rünnaku tagajärgedega tegeles ning lisaks tekitab kahtlusi asjaolu, et kolm Equifaxi tippjuhti müüsid vahetult enne rünnaku avastamist 1,7 miljoni dollari väärtuses firma aktsiaid.

Kokku nõutakse ettevõttelt kohtus välja ligikaudu 70 miljardit dollarit.