„Küsitakse, et kui ma ei taha praegu Balile minna, siis kas mul on õigus hüvitisele või kas saan piletid ümber vahetada. Saame jaatavalt vastata nendel juhtudel, kus kliendil on reisitõrkekindlustuse lisakaitse. Antud juhul oleks võimalik kulud hüvitada, kui kliendil oleks ostetud omal soovil loobumise lisakaitse,“ ütles PZU isikukindlustuse tootejuht Kristo Õunapuu.

Kindlustamisel kehtib tema sõnul põhimõte, et ohu vastu, mis on kindlustuslepingu sõlmimise ajal teada, kindlustada ei saa. Seega on paraku hiljaks jäänud kõik need kliendid, kes sooviksid praegu hakata Bali reisi võimaliku looduskatastroofi esinemise suhtes kindlustama.

„Rõhutame siinkohal õigeaegse kindlustuskaitse sõlmimise vajadust ja täpsustame, et reisitõrkekindlustuse lisakaitsed tuleb osta esimesel võimalusel alates reisi soetamisest,“ lisas Õunapuu.

Reisitõrkekindlustus aitab reisi ärajäämise, hilinemise või katkemise korral ja see hakkab kehtima kolmandal päeval pärast kindlustuslepingu sõlmimist. Reisitõrkekindlustusele saab juurde valida lisakaitseid, mis kehtivad ka loodusõnnetustest tingitud juhtumite korral, olgu see siis maavärin, maalihe, vulkaanipurse, orkaan, tsunami või üleujutus.

Bali saarel Agungi mäel on aktiveerunud vulkaan. Kohalikud ametivõimud on tõstnud piirkonnas vulkaanihoiatuse 4. tasemele, mis on kõrgeim tase.

Välisministeerium palub Balile reisijatel olla tähelepanelik ning järgida kohalike ametivõimude korraldusi.

Denpasar, Ubud, Nusa Dua, Seminyak ja Kuta ei ole otseselt ohu piirkonnas.