EY Eesti Aasta Ettevõtja 2017 Arno Kütt märkis, et edu saavutamiseks peavad ettevõtjad suutma lahendada ära inimeste kõige suurema probleemi – andma neile juurde kvaliteetset aega.

“Õnn on see, kui valmisolek kohtub võimalusega,” märkis ümarlaual Jaan Puusaag. Seepärast peab ettevõte olema kogu aeg muutuv, uuriv ja analüüsiv. Me oleme loobunud numbriliste eesmärkide seadmisest. Me mõtleme sellele, kuidas olla võimalusteks valmis. Kui tuleb majanduskriis, siis kui me numbrilisi tulemusi ei saavuta, ei saa me öelda, et me oleme halvasti toimetanud. Keskkonna mõju on väga suur.”

“Majanduskriisi ja -buumi kohta hinnangu andmiseks pöörduks ma Eesti folkloori poole – minu meelest seda, mida ajakirjanikud, poliitikud, arvamusliidrid analüütikud loitsuvad, täpselt nii juhtub. Sest turg ei ole ainult majandusturg, ta on ka psühholoogiline turg,” märkis Aasta Ettevõtja 2014 Jüri Raidla.

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2017 Arno Kütt märkis, et meie ettevõtte ja kogu majanduse edukus sõltub sellest, kas ja kuidas me suudame ära lahendada inimeste elus olevaid probleeme. “Ainuke taastumatu ressurss inimese elus on aeg,” märkis Arno Kütt. “Põhiline probleem on see, et inimestel ei ole aega oluliste asjade jaoks. 10 aastat tagasi me olime internetikaupmehed. Siis me ei teadnud tehnoloogiast midagi. Probleemi lahendamine, pakiautomaatide loomine, on teinud meid edukaks.”

“Meie oleme püüdnud leida probleemile hea lahenduse ja teha seda kasumlikult,” lisas EY Eesti Aasta Ettevõtja 2017 Peep Kuld. “Meie lahendame aja juurde andmise probleemi, et inimesed saaksid teha rohkem seda, mis on meeldiv. See on ettevõtjate peamine võimalus ka tulevikus edu saavutada.”

EY Eesti andis täna avalöögi EY Eesti Aasta Ettevõtja 2018 konkursile. E-Eesti Esitluskeskuses toimunud ümaralaual rääkisid ettevõtlusest ja ettevõtjaks olemisest mitmed varasemad EY Eesti Aasta Ettevõtjad Ruth Oltjer (Chemi-Pharm), Jüri Raidla (Ellex Raidla), Jaan Puusaag (Krimelte), Indrek Sepp (Pristis), Peep Kuld ja Arno Kütt (Cleveron/ON24). Diskussiooni juhatas EY Eesti partner Ranno Tingas. Kõik EY Eesti Aasta Ettevõtjad on käinud Eestit esindamas iga-aastasel EY Entrepreneur Of The Year konkursil Monacos.

Ärikonsultatsiooni- ja audiitorfirma EY annab EY Eesti Aasta Ettevõtja auhinda välja alates 2008. aastast. EY Eesti Aasta Ettevõtja valimisel arvestatakse lisaks majandusedule ja äristrateegiale ka ettevõtte ühiskondlik-majanduslikku mõju ning innovaatilisust. Tähtsaim roll on kanda inimestel, kes on ettevõtte loojad ja juhid – žürii hindab nende juhtimisoskuseid ja kogemusi, väärtuseid ja ärieetikat. Konkursile kandideerimise tähtaeg on 10. november 2017. EY Eesti Aasta Ettevõtja 2018 kuulutatakse välja 15. märtsil 2018.