Kui eelmise aasta sügiseks oli kindlustusselts kõikide kindlustusliikide pettuseid tuvastanud ligi 250 000 euro eest, siis tänavu samal ajal juba 300 000 euro ulatuses.

Ehkki pettuste arv liigub kasvavas trendis, ei ole juhtumite arv PZU sõidukikahjude grupi juhi Jaanus Tanne sõnul hüvitatud kahjunõuete arvuga võrreldes siiski märkimisväärne. Käesoleval aastal on PZU hüvitanud oma klientidele ligi 16 miljoni euro eest kahjusid, mille alla käib 12 miljoni euro eest liiklus- ja kaskokindlustuse juhtumeid.

Tanne teatel on kõige sagedasemad pettused, kus poliis sõlmitakse alles pärast kahjujuhtumi toimumist või kus inimesed püüavad mitut kahju serveerida ühena.

„Näiteks võib tuua olukorra, kus sõiduk on saanud mitmeid erinevaid vigastusi ning klient tuleb meile väljamõeldud looga, et see kõik juhtus ühekorraga. Kahjukäsitluse käigus selgub aga midagi muud. Tegemist on tehnilises mõttes siiski pettusega, sest klient üritab teadlikult petta kehtivaid tingimusi," selgitas ta.

Kindlustusseltsid annavad kõikvõimalikud kindlustuspettused edasi politseisse. Karistusseadustiku järgi võib kelmuse eest saada reaalse karistuse, kas rahatrahvi või vangistuse.