Eelmisel nädalal tuli Olerex välja rõõmustava uudisega: tanklakett hakkab peatselt koostöös Biomenu maheköögiga pakkuma ka vegantoitu. Väidetavalt pidi kiirtoidumenüüsse tulema ka veganburger, mis tekitas taimetoidusõprades elevust, et nüüd saab tanklast värskelt valmistatud sooja burgerit.

Reaalsus oli aga teine ja oma pettumust väljendasid sotsiaalmeedia vegangruppides nii mõnedki. "Sealne Biomenu burger on küll lihtsalt külmutatud käkk. Tehtaks see vähemalt kohapeal valmis, oleks €7 hind õigustatud, aga sellisel kujul küll seda enam osta ei kavatse," märkis üks burgeri ostnud inimene. Hinna ning kvaliteedi üle nurisesid ka teised.

Olerexi toitlustusjuhi Janika Elleni sõnul ei ole Olerex reklaaminud ega viidanud külmutatud vegantoodete müügile ja pakutava veganburgeri näol ei ole tegemist sügavkülmutatud tootega. "Teenindusjaamas kohapeal veganburgerit ei valmistata, kuid soovi korral saab klient veganburgerit lasta soojendada. Olenemata burgeri tüübist, maitseb soe burger alati paremini," kinnitas ta.

Burgeri hinda kommenteerides leidis Ellen, et seda kujundab eelkõige turg. "Paratamatult on tervislike toitude ja mahetoodete hinnaklass kõrgem," nentis ta.