Geeniuse poole pöördus Reijo, kes avastas oma mobiiliarvelt 19-eurose lisatasu.

Täpsemalt arve põhjust uurides selgus, et ta oli eelmisel kuul saatnud oma nutitelefoniga ühele sõbrale seitse fotot, mis läksid üle võrgu MMS-sõnumitena. “Kas ja kui palju see maksma läheb, ma ei mõelnudki,” rääkis Reijo. “Ma arvasin, et oleme oma e-riigiga jõudnud juba nii kaugele, et ma ei pea enam mingi MMSi arve pärast muretsema.”

Arve järgi avastas ta, et tema mobiiliopepraator Elisa võtab iga MMS-i eest mahupõhist lisatasu, milleks on 32 senti 100 kilobaidi eest. See teeb tänapäeval üsna tavalise andmemahu ehk ühe gigabaidi eest 3200 eurot.

Elisa tooteturunduse osakonna juht Mailiis Ploomann kommenteeris, et MMSi näol on tegemist väga vana ja aegunud tehnoloogiaga piltsõnumite saatmisel, mida hoitakse püsti vaid seetõttu, et neil on alles väike arv seda kasutavaid kliente.

“Klientide tagasiside on alati olnud see, et nende jaoks on tänapäevased lahendused oluliselt mugavamad ning sõltumata hinnast teenuse kasutajaid juurde ei tuleks. See on ka põhjuseks, miks teenuse hind on jäänud siiamaani muutmata ehk ajajärku, kus tehnoloogia oli veel ajakohane,” rääkis ta.

Loe pikemalt Geeniusest.