Viimasel ajal on meedias olnud juttu sellest, miks liiklus- ja kaskokindlustuste kahjud nii suureks on paisunud. Samas ei kujuta paljud autojuhid ette, kui suured kahjud võivad tekkida ka esmapilgul väikeste vigastuste korral.

Salva sõidukikindlustuse osakonna juhataja Pille Plees märkis, et järjest tõusvad remondihinnad on selgelt seotud üldiselt Eesti autopargi uuenemise ja kallinemisega. “Eestlased ostavad üha uuemaid ja kallimaid masinaid, mille varuosad ja remont on ka järjest kulukam," selgitas Plees. "Samuti on tänapäeva autod ehitatud nii, et näiteks maanteel suurel kiirusel mingi objektiga kokku põrgates ei lähe mitte lihtsalt plekk mõlki, vaid võivad puruneda mitmed plastdetailidja detailide all olevad kinnitused,” selgitas Plees.

Ta lisas, et automaatselt tõusevad kulud kõrgele näiteks väiksemate juhtumite puhul, kui viga on saanud sõidukite tuled, sest siis tuleb välja vahetada terve tuli, mis on paljude autode puhul väga kallis varuosa. “Paljud õnnetuse tagajärjel tekkinud vead on just peidus väga tihedalt pakitud auto sisemuses," ütles ta.

Üllatavate tagajärgedega ja põhjustega juhtumite näitlikustamiseks on kindlustusfirma välja valinud mõningad eredamad näited lähiajast.

1. Oravale otsasõidu vältimiseks sõitis veok teelt välja ning selle tagajärjel läks veoki haagis maha kandmisele. Ainuüksi haagise kahju suurus 13 800€. Sellel lisandub veel veoki enda kahju.

2. Otsasõit kitsele selle aasta suvel. Remondiarve 5318€.

3. Maanteel otsasõit pardimõõtu linnule. Remondiarve 3100€.

4. Otsasõit sõidukile ette lennanud varesele. Arve 500€.

5. Linnaliikluses otsasõit ees pidurdanud sõidukile. Remondiarve 4660€.

6. Parkival sõidukil varastatud esituled. Remondiarve 2800€.