Valjala vallavanem Aare Martinson möönis Saarte Häälele, et kellelgi ei ole õigust naabri ust omaalgatuslikult kinni lüüa, aga ta saab ka inimeste meeleheitest aru.

“Inimesed on ka vallavalitsusse helistanud ja oleme öelnud, et seda nad teha ei tohi,” märkis ta. “Aga sellist ukse kinnilöömist taunime me päris kindlasti, kuid ilmselt seda tehakse nii ja naa. Teinekord on sellest ka abi, aga seda ei tohi kuidagi heaks kiita. Aga antud juhul ma väga head lahendust ei teagi.”

Vanaduspensionil olev Arkadi Novikov elab oma tütre elukaaslasele kuuluvas korteris, eirates kõiki ühiselu reegleid. Ta on oma käitumisega juba pikalt meelehärmi tekitanud ning majaelanikud, vallavalitsus ja korrakaitse esindajad on probleemiga korduvalt tegelenud, kuid tulemusteta.

Septembri lõpus ületas mees oma tegevusega igasuguse taluvuspiiri. Viimases hädas löödi Novikovi koduuks korteri omanikult saadud loal vineerplaatidega kinni.

Valjala sotsiaalnõunik Kairi Nuut ütles, et üldiselt liigub Arkadi Novikov ikka seal, kus tahab, ja enamasti on mees Kuressaares. “Tegeleme temaga siis, kui ta tuleb kabineti uksest sisse ja tal on mingi mure,” rääkis ta. “Oleme käinud kohapeal olukorraga aeg-ajalt tutvumas ja eks ta kogub kõike. Ega me suurt sinna sekkuda ei saa, kuigi ühiselu reegleid tuleb kõigil täita. Kui läheb tuliseks, laseb ta jalga ja ega me teagi, kus ta tavaliselt toimetab.”

Vallavalitsuses Arkadi Novikov toetust küsimas ei käi ja Kairi Nuudi sõnul on tal tavaliselt muud mured, kas siis mõni äri­idee või tahab ta helistada. Vahel kurdab mees, et hoopis naabrid on tema jaoks tülikad. “Politseid ei ole olnud vajadust kutsuda, aga kui teisipäeviti on konstaabel olemas, siis käime koos vahel ka vaatamas, kuidas tal läheb,” rääkis Nuut.

Loe pikemalt Saarte Häälest.