Palgatõus oli ootamatult kõrge, arvestades, et haigekassa endise juhatuse esimehe Tanel Rossi ametitasuks kinnitati selle aasta 1. jaanuaril 4400 eurot kuus ning juhatuse liikmete Kuldar Kuremaa ning Maivi Parv ametitasuks 4000 eurot kuus. Rain Laane hakkab teenima ka rohkem kui peaminister Jüri Ratas, kelle ametitasuks on hetkel 5288, 4 eurot.

Nõukogu otsuse alusel makstakse juhatuse esimehele lisaks ametitasule tulemustasu. Tulemustasu makstakse kuni nelja kuu ametitasu ulatuses ja üks kord aastas.

Lisaks makstakse Laanele isikliku sõiduauto kasutamise eest hüvitist 700 eurot kuus.

Haigekassa nõukogu esimehe, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul oli haigekassa juhatuse esimehe pea 44% palgatõus vajalik, et hoida palka konkurentsivõimelisena. "Nõukogu otsustas määrata EHK juhatuse esimehe palgaks 7800 eurot. Tegemist on konkurentsivõimelise töötasuga, mis oli eelduseks, et saada haigekassale erasektorist rahvusvahelise haardega võimekas juht," ütles ta.

"Tuleb silmas pidada, et tegemist on ametikohaga, millele on erakordselt kõrged nõudmised, eriti arvestades vastutust kõigile Eesti inimestele tervishoiuteenuste osutamisel, enam kui miljardi euro suuruse eelarve juhtimisel ning ka eelseisvaid laiaulatuslikke tervishoiukorralduslikke muudatusi silmas pidades,” lisas Ossinovski.

Oktoobri alguses valiti haigekassa juhiks Microsofti endine juht Rain Laane. Senine juht Tanel Ross otsustas uuesti mitte kandideerida ning jättis tooli ise vabaks.