TS Laevad pressiesindaja Sirle Arro sõnul on parvlaeva Leiger tehniline rike kõrvaldatud. "Järgmised väljumised toimuvad kell 11.30 ja 13.00 Rohukülast ning 11.30 ja 13.00 ka Hetlermaalt," sõnas Arro ja ütles, et päeva edasine laevaliiklus vastab sõidugraafikule.

Heltermaal sadamast startis hommikul küll parvlaev Tiiu, kuid ei saanud Rohukülas silduda, sest Leiger oli sadamakail ees. Pärast mõningas ootamist merel pöördus Tiiu tagasi Hiiumaale.

Arro ütles Delfile, et paraku on Rohukülas ainult üks kai, mis suudab uusi parvlaevu vastu võtta ja kuna Leiger on seal tehnilise rikke tõttu seal ees, siis ei jäänudki muud üle, kui pärast paar tundi merel ootamist laev tagasi saata.

TS Laevad juhatuse liikme- laevandusvaldkonna juhi Mart Logi sõnul on parvlaeval Leiger ühe käituri elektrisüsteemi rike, mis ei võimalda laeval kai äärest liikuda. "Laeva meeskond tegeleb rikke kõrvaldamisega," nentis Logi.

Logi sõnul selgub hiljemalt poole kaheteistkümneks, milliseid muudatusi tänases laevade sõidugraafikus veel tegema peab. Täna hommikul tühistati nii 6.30 kui ka kell 10.00 väljuma pidanud reisid Rohukülast. Lisaks ei väljunud 8.30 parvlaev Hetlermaalt.

Asenduslaev Regula, mis suudaks Rohukülas ka mõne teise kai ääres silduda, on Heltermaa sadamas. "TS Laevad on teinud juba ettevalmistusi, et vajadusel saata liinile parvlaev Regula. Kahjuks hetkel puhuva tuule suuna ja tugevuse tõttu võib ka parvlaeva Regula liinile asumine olla raskendatud," lisas Mart Loik.