"See on Heiko. Ma ei tunne teda, aga ta tegi eile midagi sellist, mida ma tahan teie kõigiga jagada," räägib laevaga reisinud Mona ühest Viking Line'i töötajast postitatud pildi all.

Mona jagab foto all südamlikku lugu. "Tulin eile hilja õhtul koos tütrega Soomes laeva peale ja pärast dokumentide esitamist piiril ei saanud enam oma auto juhipoolset akent kinni. Jube vastik ilm oli, vihma sadas sisse, laps nuttis, sest oli juba jõudnud autos magama jääda ja nüüd pidi üles ärkama ja kõik tundus jube vastik. Ootasin seal järekorras, et laeva saada ja külmetasin ja kirusin ja läksin iga minutiga järjest rohkem tujust ära," kirjeldab ta.

Kui Mona laeva jõudis ja auto ära parkis, sai ta aru, et auto jääb täitsa lahtiselt sinna paariks tunniks ilma järelvalveta.

"Otsisin ühe madruse ja rääkisin talle oma loo ära. Ta oli kohe nõus appi tulema, et aidata mul proovida, kas saab ikka akna uuesti kinni. Tema ka kahjuks ei saanud, muretses, et kas mul on Eestisse jõudes pikk tee sõita, aga ma ütlesin, et ei, et ainult Tallinnasse," räägib Mona. "Aga et ma pigem muretsen, et kuidas auto reisi üle elab niimoodi lahtiselt. Madrus ütles, et ei selle pärast küll ei tasu muretseda, et seal all keegi ei käi sõidu ajal ja kõik on turvaline."

Reisi lõpus tagasi auto juurde jõudes tabas Monat aga uskumatu vaatepilt. "Mu auto aken väga korralikult ja hoolikalt kilega kinni teibitud," kirjeldab ta.

"See oli lihtsalt nii armas tegu, et me tütrega ei suutnud seda uskuda ja aina korrutasime üksteisele "appi, kui nunnu! Kui armas, et ta nii tegi!" Proovisime noormeest ka üles leida, aga teda polnud kuskil näha! Vahetult enne laeva randumist tulidki kõik madrused uuesti autotekile ja sain oma tänusõnad edasi öelda ja noormehe nime küsida."

"Olen 20 aastat teeninduses töötanud ja tean, et head teenindust on heades olukordades tegelikult väga lihtne pakkuda," ütles ta. "Aga tõeliselt hea teenindus ilmneb siis, kui on tegemist raskete olukordadega või millegi tegemisega, mida klient ei oska isegi oodata."

Mona sõnul oli tegemist olukorraga, kui üks inimene päriselt aitab teist inimest, ilma, et esimene oleks isegi seda palunud.

"Aitäh, Heiko! Sellised teod panevad uskuma, et inimesed on ilusad ja head ja inimkond ei ole hukas! Ma loodan, et elu kohtleb sind hästi! Kui Viking Line'iga sõidate ja teda näete, siis lehvitage talle - ta on väga sõbralik!" soovitab ta.