"Läksin koos pojaga Pärnu turule liha ostma. Kõik olekski võinud kenasti kulgeda, kui lapse tähelepanu poleks pälvinud vastas oleva kalaletil jää peal elusad hapnikku ahmivad kalad," kirjutas ema gruppi.

"Mis te arvate, kas laps sai šoki, et pood müüb kalu piinaval ja õõvastaval moel? Sai küll ja mina samuti," jätkab ta.

"Meie küsimuse peale, et kas see on nende arvates normaalne, nähvas müüja, et see pidavat hea näitaja olema, sest elus kala ju värske. Täielik õudus, ma ei lähe enam iial Pärnu turule ja ilmselt minu lapsed samuti," väljendas ema šokeeritust.

Turu kalaletiga seotud inimesed reageerisid kiiresti ning tunnistasid end täielikult olukorra eest vastutavaks ja süüdi ning mainisid, et ehkki Pärnu on merepealinn ja pärnakas pärit väärikast kalurite soost ning värske kala pakkumine iga turukülastaja soov, ei tahtnud nad kindlasti klienti emotsionaalselt hirmutada, kirjutab Õhtuleht.

Kalamajakas OÜ juht Indrek Tekko vabandab siiralt kõikide kala,- looma- või ka puukaitsjate ees, et on paisanud müüki kala enne selle realiseerimisaja algust.

„Me tegelikult ei tegele absoluutselt eluskala müügiga. Paraku võib selliseid juhtumeid esineda kevadeti ja sügiseti kui vesi ja õhk on veel külm ning kala säilib ja elab kauem. Me ei hoia kalu kusagil elus nende pikema müügiperioodi saavutamiseks. Ka puudub meil spetsiaalne tapamaja ning usun selle mittevajalikkusesse,“ ütleb Tekko.