Neljapäeval Lõuna-Eesti omavalitsusjuhtidega kohtunud Elroni juht Andrus Ossip ütleb, et rongipiletite hinnatõusu tingivad kaks uut väljumist, muuhulgas Tallinna-Narva ekspressrongi avamine.

Teatavasti kerkib tulevast aastast Tallinna lähirongidel piletihind 10-20 sendi võrra ning üle Eesti sõitvatel diiselrongidel kuni neli protsenti.

Tallinna-Tartu rongiliini näitel tähendab see pisut enam kui 40-sendist hinnatõusu. Ehkki Elroni jaoks tõusevad pea kaks korda raudteekasutustasud, maksab riik selle muutuse kinni.

Elroni juhatuse esimees Ossip ütleb, et piletihindu on vaja tõsta hoopis täiendavate väljumiste kompenseerimiseks. Nimelt lisatakse üks väljumine Tartu-Valga liinile ning lisaks pannakse korra päevas käima Tallinna-Narva ekspressrong.

"Rongi sõiduaeg hakkab olema kaks tundi ja viisteist minutit, mis on ikkagi oluliselt kiirem täna tavarongi liikumisest ja loomulikult ka võrreldes bussidega märkimisväärne ajavõit," lausus Ossip. Praegu sõidab rong Tallinnast Narva kahe tunni ja neljakümne minutiga.