Maksu- ja tolliameti Ida tollipunkti juhataja Voldemar Linno sõnul prooviti möödunud nädalal mitmeid kordi Narva-2 piiripunkti kaudu ka kaupasid vedada, kuid inimesed tuli suunata Narva-1 piiripunkti.

„Seetõttu tuletame piiriületajatele meelde, et novembri alguses pärast renoveerimist taasavatud Narva-2 piiripunkt on mõeldud ainult nendele jalgsi reisijatele, kellel ei ole kaasas deklareeritavat kaupa või kes toimetavad üle piiri üksnes mittekaubanduslikku laadi kaupa. Igasugune kaubavedu ja kauba deklareerimine toimub eranditult ainult Narva-1 piiripunktis,“ rääkis Linno.

Mittekaubanduslikku laadi kaup on mõeldud üksnes reisija või tema pereliikmete isiklikuks kasutamiseks või kingitusteks ning selle laad ega kogus ei viita kaubanduslikule otstarbele. Kui tolli- või piirivalveametnikel tekib kahtlus, et piiriületuse asjaolud viitavad kaubanduslikku laadi tegevusele, siis suunatakse reisija tagasi ja kasutama Narva-1 piiripunkti.

Narva piiripunkti juhtpiirivalvur Antti Eensalu sõnul saavad Narva-2 piiripunkti piiriületuseks kasutada kõik Eesti Vabariigi elanikud reisidokumendi olemasolul, olenemata kodakondsusest. „Ka välismaalase passi omanikel on võimalik piiriületuseks kasutada Narva-2 piiripunkti. Eesti elanikel, kel ei ole kindla riigi kodandust, või kolmanda riikide kodanikel peab piiriületusel olema kaasas lisaks passile ka elamisloakaart,“ tuletab Eensalu meelde.

Narva-2 piiripunkt (Kose tn 6, Narva) on avatud kell 7.00-19.00. Narva-1 piiripunkt on avatud ööpäevaringselt.