Sügisene pime aeg ning teeolude halvenemine on tõstnud ka liiklus- ja kaskokahjude osakaalu kindlustushüvitistes, tõdeb Salva kindlustuse sõidukikindlustuse osakonna juhataja Pille Plees. “Juba varasematel kuudel andsid kaskojuhtumites tooni metsloomadele otsasõidud, nii ka oktoobris. Kokku registreeriti kuu jooksul ainuüksi 15 juhtumit, mil auto põrkas kokku kitse, põdra, metssea, kähriku või rebasega ning päädis keskmiselt ligi 3000 eurose kahjuga sõiduki kohta,” ütles Plees.

“Pimedam aeg ja muutlikud ilmaolud on kasvatanud ka otsasõite teepiiretele ja teistele autodele. Suurim välja makstud kahju ulatus 26 000 euroni, mille põhjuseks oli libeduse tõttu juhitavuse kaotanud auto teelt väljasõit.”

Kindlustusfirma maksis klientidele oktoobrikuus 352 000 eurot liiklus- ning 212 000 eurot kaskokahjusid.

“Üha rohkem on hakatud ostma kaskokindlustuse juurde kuuluvat päevaraha hüvitise võimalust auto remondi ajaks. Kuna tõsisemad juhtumid nõuavad küllaltki pikka remondiaega, tihti ei ole asendusautot võimalik autoteenindustel pakkuda või ei vasta see soovitule, siis on abiks vabalt kasutatavat päevaraha. Siis saab inimene lähtudes enda vajadustest hüvitada sellega kas autorenti, sõita taksoga, osta ühistranspordi pileteid või kasutada muuks vajalikuks,” lisas Plees.

Teistest kindlustusliikidest hüvitas firma oktoobris varakahjusid 243 000 eurot ning reisikindlustuse maksed küündisid 99 000 euroni.