Delfile edastas oma mured lugeja, kel spordikeskuse osas mitu kaebust "Iga nädal alates avamisest käinud ja aina hullemaks olukord läheb. Ujula vesi on must ja põhjas mingid asjad hulbivad, vee nähtavus on väga kehv," ütles ta.

"Duširuumis asjad lagunevad, näiteks segisti kõrval olev väike metallist riiul, kus hoitakse seepi. Saunas polnud veekoppa, kerisele visati ämbriga vett," loetleb ta. "Kerise kivid on kollased ja keris ise ka nagu kümme aastat vana. Ohutusele viitavad märgised puuduvad, ehk mingeid silte ustel pole, et kas sauna võib ujumisriietega minna või et kas enne ujumist peaks ennast pesema."

"Trepi astmetele kollaste-mustade triipudega kleebised juba kooruvad maha. Olen ise vee puhtuse kohta märkusi teinud administraatorile ja ujulas olevatele töötajatele, kuid muutunud midagi ei ole. Samuti ei saa keskuses kaardiga maksta," on klient nördinud.

Tallinna spordi- ja noorsooameti juhataja Rein Ilvese sõnul käis terviseamet üleeile keskuses vee puhtust kontrollimas ja ametnikel ühtegi etteheided ei olnud. "Sõle spordikeskuse töötajad jälgivad vee ja basseini puhtust suure hoolega ning kui selles küsimuses esineb probleeme, siis võetakse kasutusele meetmeid, mis parandaksid vee puhtust basseinides," kinnitab Ilves.

Riiulite osas selgitab Ilves, et see koosneb kahest osast ning tema andmetel ükski riiul katki pole. "Kui need riiulid tekitavad segadust, siis ehk tulevikus tekib võimalus need välja vahetada," ütles ta.

Ilvese sõnul on aga sauna veekopp kahel korral kahjuks varastatud, spordikeskus on kiiremas korras uued muretsenud. Kerise kivide kolletumine on tema sõnul ilmselt vee keemilise koostise süü. "Tõenäoliselt on vees raua sisaldus üsna suur ning raudoksiid ladestub kividele. Selle vastu ei ole meil kahjuks hetkel midagi teha, kuid probleemiga tegeletakse."

Ta jätkab, et ka kodukorra ja hügieeni osas võetakse kliendi kaebuseid arvesse. "Treppidel oleva teibi tootja lubab küll head kulumiskindlust, aga tundub, et sellise külastatavuse ja niiskuse juures see treppidel nii kenasti ei kesta," möönab ta.

Ilves tunnistab, et kaardiga keskuses maksta ei saa, kuid lubab, et sellega tegeletakse. "Probleemiks on paigaldatud seadmete tarkvara mitteühilduvus pankade vastavate süsteemidega," lõpetab ta.