Järgnevad fotod on näited, milliseid pakke inimesed pakiautomaatide ja kullerite abil vahel saadavad, kuid mis ei ole korrektselt pakendatud, sh kauba turvalisust silmas pidades.

DPD Eesti operatsioonide juht Remo Kirss selgitas, et kuigi inimesed on väga usinad pakiautomaatide kasutajad, siis unustatakse, et ka automaadi puhul tuleks saadetis korralikult pakkida.

“Kõik pakid jõuavad siiski sorteerimisliinidele, puutuvad kokku teiste pakkide ja erineva kliimaga, transporditakse erinevates masinates jne,” märkis Kirss. “Ilma korrektse pakendita võib saadetis jõuda paratamatult kohale kehvemas seisus kui see teele panemise hetkel oli.”

Viis nippi pakendamisel

1. Ära kasuta pakendina ainult kinke- või kilekotti, eriti jõulude eel! Ka originaalpakend ei ole transportimisel tingimata kindel valik. Kindlad on korralik pappkast, karp, turvaümbrik vms.

Ebapiisav pakend. (Foto: DPD)
Originaalpakendist ei pruugi piisata. (Foto: DPD)

2. Vali sobiva suurusega kast. Esemed võivad liiga suures kastis hakata liikuma ja pooltühi kast on üldse õrnem kui täis kast. Tühi ruum täida näiteks paberi, mullikile või muu täitematerjaliga. Liiga väikeses kastis võib ese olla aga kokku surutud ja kast ei paku piisavalt kaitset väliste mõjutuste eest.

Vana pakend, kus on ka liialt tühja ruumi. (Foto: DPD)
Pakendist väljaulatuv ese. (Foto: DPD)

3. Kasuta õrna eseme puhul piisavalt pehmendus- ja täitematerjale. Seda ei asenda kleebis “Õrn ese”. Eriti oluline jõulu eel, kui inimesed saadavad rohkem õrnu esemeid nagu küünlad, glögipudelid jm.

4. Ära piirdu eset saates juba kahjustatud pakendiga. Kasutatud kastid ei pruugi olla enam piisavalt vastupidavad ja tugevust hoidva kujuga.

Vana lagunenud pakend. (Foto: DPD)

5. Eemalda pakendilt vanad sildid, markeeringud, aadressid, nimed ja muu säärane. Need segavad ja võivad takistada õige sildi tuvastamist.