Lasnamäe Centrumi Rimis käinud Viktori sõnul märkas ta ühel päeval, et Selection by Rimi õunamahl on sooduspakkumisega. "Muidu on see väga hea maitsega ja kvaliteetne, aga leidsin, et mahlade parim enne on enam kui kuu aega läbi," möönab ta.

Algul arvas klient, et tegemist on tootmiskuupäevaga, kuid võrreldes samast seeriast virsiku- ja apelsinimahlu, mis olid 2018. aasta märgisega, siis selgus, et siiski mitte. Viktor saatis võrdlusest ka foto.

"Tegemist ei ole ainujuhtumiga, vaid terve riiul on selline," kinnitab ta.

Rimi pressiesindaja Katrin Batsi sõnul ei kujuta "parim enne" tähtaja ületanud tooted inimesele ohtu ja neid võib müüa. "Selline märgistus näitab toidu minimaalse säilimisaja tähtpäeva, milleni nõuetekohase säilitamise korral säilivad toidu spetsiifilised omadused. Küll aga ei muutu toit ohtlikuks peale „parim enne“ kuupäeva möödumist,erinevalt värsketest, „kõlblik kuni“ märgistusega toodetest," ütles Bats

"Vastavalt seadusele võib selliselt tooteid müüa, ent müügikohas peab olema juures teavitus säilivusaja möödumise kohta," räägib ta.

"Erinevalt teistest jaekettidest Eestis Rimis aga selliseid kaupu reeglina ei müüdagi. Annetame kauasäilivad aegunud tooted Toidupangale. Antud juhul oli tegemist eksitusega ning sellepärast väga vabandame! Proovime edaspidi olla tähelepanelikumad."