Alates tänasest peatuvad edelasuuna rongid ka Valdeku jaamas, mis teeb sellest edelasuuna rongide Tallinna neljanda rongipeatuse lisaks Balti jaamale, Tallinn-Väike ja Liiva peatustele.

Nõmme ja Männiku piirkonna inimestele on Valdeku rongipeatus ammu vajalikuna tundunud ning seetõttu võttiski Edelaraudtee selle rajamise tänavu kevadel ette,” ütles Edelaraudtee Infrastruktuuri AS juhatuse liige Rain Kaarjas. “Viimasel kahel aastal oleme läbi viinud raudteeremondi tervel Tallinn-Rapla lõigul, seega on edelasuunal kiire ja mugav reisida ning lisapeatus kindlasti kõigile teretulnud.”

Valdeku ooteplatvorm on 150 meetrit pikk ning seal on reisijatele kaks ootepaviljoni. Lisaks rajas Edelaraudtee ooteplatvormi juurdepääsuteed, samuti lisaülekäigu. Rongipeatuse rajamine läks maksma 180 000 eurot, Edelaraudtee rahastas ehitust täielikult omavahenditest.

“Loodetavasti ehitatakse tulevikus Valdeku jaamas välja ka parkimiskohad ja rattaparkla, et inimesed saaksid sinna oma sõiduvahendi jätta ning rongiga mugavalt linna sõita,” lausus Kaarjas. “Näeme nii Raplasse kui ka näiteks Pärnusse rajatud parklate pealt, et selline käitumine on reisijate seas aina populaarsem.”

Viimati lisandus Tallinnasse rongipeatus 2008. aastal, kui idasuuna rongidele valmis Kitseküla peatus.