"Põhiline põhjus on Eesti valitsuse aktsiisipoliitika, tänu millele kaotab Eesti riik ning sellega seoses ka meie kõik päris suure summa ja ma ei räägi ainult alkohooliaktsiisist," kirjutab ürituse seinal korraldaja Taavi Leppik.

"Algne plaan oli umbes saja inimesega külastada protesti märgiks naaberriiki ja seda kindlasti mitte ainult alkohooli ostmise või auto tankimise eesmärgil, vaid pigem selleks, et omal moel öelda valitsusele, et mina ei ole sellega nõus," seisab ürituse kirjelduses.

"Minu suureks üllatuseks on minuga sarnaselt mõtlevaid inimesi meie seas palju rohkem, kui oleksin osanud ette kujutada ning iga hetkega tundub üha enam, et suudame ennast koos kuuldavaks teha ka Toompeani välja," märgib Leppik. Üritusel osalejaid on hetkel 1400 ligi.

Leppik jätkab, et kuupäeva valik polnud juhuslik. "Just see päev on minu arvates kõige õigem valitsust natuke torgata ja mõtlema panna, mis on nende statistikate ning Exceli põhjal tehtud halbade otsuste tulem ning kui seda piisavalt kõva häälega ja suure massiga teha, võib olla mingi lootus, et meid kuulda võetakse," räägib ta.

Ürituse kirjeldust saad lähemalt uurida SIIT.