Täna jäi Delfi fotograafile silma Itella SmartPosti juures olevad kastid, kust teenindajad klientidele pakke jagasid. Olukord pidavat selline olema pea iga SmartPosti automaadi juures.

Ülekoormatuse tõttu on kurtnud ka Omniva kliendid. Ühe lugeja sõnul on kõige hullem seis Pirita Selveris. "Pirita Selveri Omniva pakiautomaat on kohutavalt ülekoormatud juba teist nädalat," ütles lugeja. "Igale poole mujale on pakid jõudnud järgmiseks hommikuks kohale, aga need, kes on Pirita Selverisse tellinud, on pidanud vähemalt õhtuni ootama enne kui uksekoodi saavad"

Omniva pressiesindaja Mattias Kaivi sõnul toob jõuluaeg alati endaga kaasa ka suurenenud pakimahud. "Kuna pakke on kordades rohkem kui pakiautomaadikappe, kuhu neid paigutada, siis ei pruugi kõik pakid jõuda automaati järgneva päeva hommikul kella 10ks, nii nagu see siiani on tavaks olnud," ütles ta.

"Jõuluperioodil täidab Omniva pakiautomaate mitu korda päevas. See tähendab, et mõned pakid, mis ei mahu automaati kohe hommikul, ladustatakse sinna hiljem. Nii võivadki mõned saadetised ning teavitussõnumid saabuda klientidele pärastlõunal. Ühtlasi asuvad populaarsemate automaatide juures ka abikullerid, kes jagavad klientidele kohapeal pakke, mis pakiautomaati ei mahtunud," rääkis Kaiv.

Omniva kutsub jõulude eel ka kõiki pakisaajaid üles võimalusel pakke kärmelt pakiautomaadist ära tooma, sest nii jõuavad pakid võimalikult kiiresti ka kõigi järgmiste klientideni. Samuti käib hetkel Omnival kampaania: kui tood samal päeval oma paki automaadist ära, võid võita uue iPhone X-i.