Kliendikäitumine on finantssektori ümberkujundamise ja digitaliseerimise tulemusena oluliselt muutumas.

„Suudame oma klientide muutuvaid vajadusi paremini täita, kui keskendume rohkem oma äritegevusele Soomes. Usume kindlalt, et VIG pakub Baltimaade klientidele esmaklassilisi tooteid ja teenuseid ning jätkab nendes riikides varakindlustuse arendamist, võttes kindlalt arvesse ka muutuvaid kliendivajadusi,“ selgitas Olli Lehtilä, OP asepresident kindlustuse alal.

1991. aastal asutatud Seesam sai OP Financial Groupi osaks 2006. aastal. Baltimaades on Seesamil 23 filiaali ja üle 200 000 kliendi, nendest 86% on eraisikud. Omandamise käigus jäävad kõik Seesami klientide kindlustuslepingud jõusse. Omandamise lõpuleviimiseks on vaja asjakohaste ametkondade heakskiitu.

Seesami kindlustusmaksed ulatusid 2016. aastal 60 miljoni euroni ja turuosa oli Baltimaade varakindlustusturust 5,7%. Seesamil on Balti riikides 335 töötajat, nendest 150 töötab Eestis, 90 Lätis ja 95 Leedus. Tehing ei mõjuta Seesami töötajate töölepinguid ega töötingimusi.

Vienna Insurance Groupil on nii Austria kui Kesk- ja Ida-Euroopa juhtiva kindlustusgrupina pea 200-aastane kogemus kindlustusäris. Ligikaudu 50 ettevõtet 25 erinevas riigis moodustavad pikaajaliste traditsioonide, tugevate brändide ning usaldusväärsete kliendisuhetega grupi. VIG-il on ligikaudu 25 000 töötajat. Vienna Insurance Groupil on ühed kõrgemalt hinnatumad aktsiad Viini väärtpaberibörsil. VIGi aktsiad on noteeritud ka Praha börsil.

„Meil on suur rõõm, et saame omandada Seesami kui pikaajalise kogemusega, hästitoimiva ja kasumliku ettevõtte, mis võimaldab meil tugevdada nii oma turupositsiooni Eestis kui ka juhtpositsiooni Baltimaade turul üldiselt. Saame kindlasti ära kasutada Seesami Baltikumi-ülest tugevat müügivõrgustikku ning kogemusi otsemüügi ja veebiteenuste väljaarendamisel,“ rääkis Franz Fuchs, Vienna Insurance Groupi juhatuse liige, kes on vastutav Baltikumi turgude eest.

Peale varakindlustusteenuste pakub OP Financial Group oma äriklientidele ka pangandusteenuseid. OP uurib erinevaid strateegilisi alternatiive seoses oma pangandustegevusega Baltimaades.