"Seoses Viking Lotto aastaloosiga läksin ka mina uurima ehk olen võitnud. Piletite numbreid kontrollides avastasin ühe väga ebameeldiva asja. Nimelt on üks ja sama pilet võitnud 3000 ja 10 000 eurot. Kuidas on see võimalik? Pileteid ju tagasi ei panda loosikasti?" küsib lugeja.

Vastab Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel.

Lisaloosimiste läbiviimiseks kasutab Eesti Loto eralditrükitud unikaalse ID-numbriga loosisedeleid, kus igale sedelile vastab üks mängukombinatsioon. Ühel piletil võib olla rohkem kui üks mängukombinatsiooni, kui pilet on ostetud mitmeks loosimiseks või sellel on enam kui üks mänguväli (nt kümne mänguväljaga kümneks loosimiseks ostetud pilet sisaldab 100 mängukombinatsiooni/võiduvõimalust).

Iga loosisedel saab tõepoolest võita vaid korra, kuna väljaloositud sedelit loosianumasse tagasi ei panda. Piletil nr 1719256270042 oli mitu mängukombinatsiooni ja lisaloosimises võitis antud pileti omanik kahe erineva loosisedeliga.

Võimalus, et mitu sama piletiga seotud loosisedelit väljaloositakse, on imeväike, kuid nagu näitas Vikinglotto Aastaloosi loosimine, siis mitte olematu!