Circle K Eesti AS hinnastamise juht Indrek Sassi ütles Delfile, et 1. jaanuarist jõustunud bensiini 10-protsendiline aktsiisitõus tähendab arvutuslikult ca 6 sendi lisandumist jaehinnale. "Pärast seda moodustab riiklike maksude osakaal bensiiniliitri hinnas juba üle 60%. Kuna tanklates on mõningane kütusevaru, jõuab aktsiisitõus jaehinda tõenäoliselt jaanuarikuu teisel nädalal," prognoosis Sassi.

Neste kommunikatsioonijuht Risto Sülluste ütles ERRile, et bensiini aktsiisitõus pole veel tankla hinda mõjutanud, sest tanklates on ka mõningased varud madalama aktsiisiga kütust.

"Eeldusel, et maailmaturuhinnad jäävad praegusele tasemele ning tanklate madalama aktsiisiga kütusevarud lõppevad, võib bensiini hind tõusta üle 1,3 euro järgmisel nädal," prognoosis ta.

Alexela juhatuse liige Alan Vaht prognoosis, et aktsiisitõusust kerkivad bensiini hinnad umbes 6 senti. Hinnatõus ei pruugi sellega piirduda, sest hinnad on alates jõuludest maailmaturul kasvanud.

"Kui võtame aluseks 2012. aasta kevade maailmaturuhinna ja tänase aktsiisitaseme, siis kütuse hind oleks tanklates üle 1,6 euro. Kui maailmaturu hind kasvab, siis hinnale kätt ette ei pane. Hind liigub ikka selles rütmis," lausus Vaht.

Meeldetuletuseks, bensiini ja diislikütuse hind on Eestis olnud praegusest hinnatasemest kõrgemad perioodil 2012. aasta jaanuar kuni 2014. aasta oktoober, ulatudes kohati 1,46 euroni.