"Eilse seisuga on Soomes Shelli automaat tanklas diisli hind selline," sõnas foto saatnud lugeja.

Delfi fotograaf püüdis eile ka Eesti kütusehinnad fotodele. Võrreldes Soome Shelliga maksab Nestes 95 näiteks küll umbes 8 senti vähem, kuid diislikütus on 9 senti kallim.

Kütusehinnad Eestis

Neste turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste kommenteeris keskpäeval, et bensiini kallinemises kajastus nii kuuesendine aktsiisitõus kui ka toornafta maailmaturu hinnatõus. Viimane põhjus mõjutas diislikütuse liitrihinna tõusu. „See kuus senti, mis aktsiisitõus endaga kaasa toob, on nüüdsest bensiinihindades vältimatu,” ütles Sülluste.

Circle K tanklas maksis eile hommikul 95 bensiini liiter 1,248 eurot, ent keskpäevaks tõusis see 1,299 euroni – erinevalt Nestest ja Olerexist ei ületanud see 1,3 euro piiri. Peagi alandasid ka Neste ja Olerex hinnad samale tasemele. Päeva lõpuks oli enamikus tanklates bensiini hind kerkinud keskmiselt viis senti ja diislikütuse hind kuni kolm senti.

Ka Circle K Eesti AS-i mootorikütuste kategooriajuhi Ivo Poppi sõnul oli nende jaamade jaehinna muutus tingitud mitme hinda kujundava teguri koosmõjust. „Esmalt on mõjutajaks maailmaturuhind, mis on viimastel päevadel tõusnud. Lisaks on konkurents mootorikütuste jaemüügi turul viimasel nädalal olnud väga aktiivne ja toonud kaasa tavapärasest madalama jaehinna. Ühtlasi on meie automaat- ja teenindusjaamades tänaseks lõppenud ka vana aktsiismääraga kütusevarud,” märkis Popp.