Dr Lisa Davis loetleb väljaandele Reader's Digest toite, mille enne kuumtöötlemist söömine pole just kõige parem mõte.

Punased aedoad

Punastes aedubades on palju valku ja kuidaineid, aga neid toorelt süües võivad tekkida probleemid. Toored aedoad sisaldavad toksiini nimega fütohemaglutiniin, mis tekitab kõhuprobleeme ja toidumürgitusele sarnaseid sümptomeid. Aedube peaks enne söömist vähemalt kümme minutit keetma.

Piim

Siinkohal on mõeldud pastöriseerimata piima, mis võib kanda endas ohtlikke E.coli ja Salmonella baktereid. Väidetavalt on pastöriseerimata piim 150 korda tõenäolisem levitama toidunakkuseid kui ükskõik milline muu piimatoode.

Mõrumandlid

Magusate mandlite kuri vend ehk mõrumandel. Organismis tsüaniidiks lagunevaid mõrumandleid kasvatab valgeõieline mandlipuu ja inimesele ohtlik kogus algab juba kümnest mandlist. Enne tarvitamist tuleks mõrumandlid kindlasti kuumtöödelda.

Jahu

Jällegi, jahu on üsna tõenäoline kandma endas E.coli bakterit, hoiatab Ameerika toiduamet. Seepärast ei tasu näiteks taigent toorelt süüa.

Baklažaan

Toores baklažaanis on sama aine, mis muudab ka toored kartulid teatud juhtudel kõhu jaoks problemaatiliseks - solaniin. Eriti palju on seda mürki varakult korjatud baklažaanides.