SEB Äriarenduse divisjoni müügijuhi Evelin Tammearu sõnul võetakse väikelaenu enamasti remondi jaoks. "Eestis on kõige populaarsemaks väikelaenu otstarbeks remont, aastatega on kasvanud ka meditsiiniliste ja iluteenuste finantseerimiseks võetud väikelaenude protsent," ütles ta. Ta lisab, et väikelaen sobib, kui on teada täpselt kui suurt summat, milleks ja millal vaja on.

Samuti märgib Tammearu, et ka krediitkaartide kasutamine on järjest populaarsemaks muutunud. "Krediitkaardi kasutuskordade arv kuus ja samuti keskmised tehingute summad on viimaste aastate jooksul olnud pidevas tõusutrendis," kinnitas ta.

See, kas eelistatakse krediitkaarti või väikelaenu, sõltub Tammearu sõnul lisaraha vajaduse suurusest ning kasutamise otstarbest. "Krediitkaardi taotletakse enim reisimise eesmärgil ning kui vaatasime krediitkaardi kasutamise statistikat, siis Eesti inimesed kasutavad mainitud toodet välismaal 29 protsenti kõikidest kasutusjuhtumitest, 69 protsenti aga toimub kodumaal," ütles ta.

"Sageli kasutatakse krediitkaarti ka e-ostlemiseks, kusjuures umbes 30 protsenti tehingutest toimuvad e-kanalites ja 70 protsenti POS terminalides." Tammearu lisab, et krediitkaarti taotletakse vahel ka ilma konkreetse lisaraha vajaduseta.