Rootsi ettevõtet varjutavad Hiina väiksemad mobiilse lairiba investeeringud ning kompaniil on raskused kahjumis IT- ja pilveäri kasumisse viimisega, kirjutab Bloomberg.

Aktsia reageeris täna avaldatud tulemuste peale 8,3 protsendise kukkumisega 51,10 Rootsi kroonini.

Neljanda kvartali käive kahanes aastaga 12 protsenti, 57,2 miljardi Rootsi kroonini. Analüütikud ootasid keksmiselt 58,2 miljardi Rootsi kroonist numbrit.

„Neljanda kvartali tulemus vastas laias laastus meie ootustele, kusjuures võrguäri paranes veidi ning digitaalteenused jätkasid suure kahjumiga,“ teatas Ericssoni juhatuse esimees Borje Ekholm. „Tulemus on meie pikaajalisest ambitsioonist madalamal.“

Aasta aega ettevõtet juhtinud Ekholm lõpetas või rääkis läbi kahjumlikud teenuselepingud ning on maha kandnud 35 miljardi Rootsi krooni väärtuses varasid.

Samal ajal on aktivistinvestor Cevian Capital kuhjanud ettevõttes kokku üheksa protsendise osaluse, nõudes Ericssonilt kiiremaid ja suuremaid kulude kärpeid.

Ericssoni kasumimarginaal vastas analüütikute ootustele. Ericssoni kvartalikahjumiks kujunes 18,8 miljardit Rootsi krooni.