Mullu oktoobris kirjutas Saarte Hääl olukorrast Pihlaka 7 kortermajas, kus Arkadi Novikovi nimeline mees juba aastaid häbematult omavolitsenud. Naabrid otsustasid mehe ukse kinni vineerida, kuna sealt immitses tülgastavat haisu.

Tundub, et olukord pole lahenenud, sest Saarte Hääle veergudele on nüüd jõudnud ühe korterielaniku värvikas kirjeldus Novikovi tegemistest, mis kõigile endiselt meelehärmi teevad.

"Oleme Arkadi Novikovi terrorit talunud aastaid. See mees teeb just seda, mida ise tahab, kellegagi arvestamata ja ühiselu reeglitele vilistades. Ta ei küta oma korterit, tassib sinna prügikonteinerist toodud rämpsu, nii et korterist levib üle kogu maja jubedat haisu," alustab elanik.

"Öösiti paneb Novikov kord raadio suvalisel ajal valjusti mängima, kord laseb akutrellil unnata. Vaevalt ta seal midagi ehitab – arvan, et ta teeb seda naabrite kiusamiseks. Et majarahvas rahu saaks, lülitati üldkilbist Novikovi korteri vool välja – miski muu ei aidanud."

Selgus ka, et Novikov varastab majaelanikelt elektrit - ta oli ühendanud juhtmed keldris asuvast harukarbist. Politsei tuli kohale, kuid Novikovi suhtes midagi ette ei võetud.

Korterielanik toob veel ühe näite Novikovi tegevusest: "Novikov tagus kirvega vastu rõdu äärt, sõimas kõiki, kes lähedusse sattusid, ebatsensuursete väljenditega, lubas maha lüüa ja auto segi peksta. Keegi kutsus märatsejale politsei, Novikov viidi minema, aga oli natukese aja pärast jälle tagasi."

"Mingisugusest koostööst politseiga meie maja probleemide puhul küll rääkida ei saa – politseilt pole me aastate jooksul saanud oma murele mingit lahendust," ütles korterielanik. "Politsei väidab, et selliste inimestega ei saa midagi teha, aga kes ja millal siis saab?"

Kuressaare politsei­jaoskonna piirkonna­politseinik Priit Sepp kommenteerib, et senine politseipoolne praktika mehe suhtes on olnud teadetele reageerimine ja süüteotunnuste ilmnemisel tema karistamine. "Samas ei ole karistamine esimene variant, sest see ei lahenda olukorda. Pikaajalisemaid meetmeid (näiteks viibimiskeeld oma elukohas) ei ole politseil võimalik rakendada," ütles ta.

"Endiselt teeb politsei probleemi lahendamise osas tihedat koostööd kohaliku omavalitsuse, korteri omaniku ja korteriühistuga."

Loe pikemalt Saarte Häälest.