Business Insider nimetab kuus tegevust, mida tasuks parema une nimel iga hinna eest vältida.

Arvutiekraani või teleka vahtimine

Enne magamaminekut filmi vaatamine võib tunduda lõõgastav, kuid ekraanidelt tulev sinivalgus takistab kehal melatoniini tootmast, mis reguleerib meie und. Et korralik uni tuleks, tasub pool tundi enne magamaminekut telekas või arvuti välja lülitada.

Napsutamine

Võib-olla aitab väike õhtune naps paremini magama jääda, kuid tegelikult rikub alkoholi pruukimine une kvaliteeti. Seega ei puhka sa ennast välja ja ärkad väsinuna.

Nädalavahetusel graafiku segi ajamine

Kui sa tavaliselt lähed magama õhtul kell 11, kuid laupäeval pidutsed kella neljani hommikul, siis su esmaspäeva hommik tuleb ilmselt küllaltki raske. Teadlaste sõnul peaks unegraafiku hoidma stabiilsena.

Voodis töötamine

Voodis on mugav ja lihtne on tulema ka kiusatus läpakas kõhule asetada ja voodis näiteks tööasju teha. Kui aga voodit "kuritarvitada", hakkab keha voodit seostama töö, mitte unega.

Liiga vara magama minemine

Kui lähed tavapärasest varem voodisse ja jääd magama, siis on kõik korras. Aga tavaliselt on tulemuseks hoopis voodis vähkremine ja muretsemine, et järgmine päev oled sa surmväsinud. Kui und ei tule, tasub voodist püsti tõusta ja teha natuke aega midagi lõõgastavat ning hiljem uuesti proovida.

Söömine

Hilisõhtust söömist seostatakse kõrvestide tekkega, mis omakorda segavad ka und. Suured söömingud tasub ära teha vähemalt paar tundi enne voodisse minekut.