Aerofloti hommikune reis SU 2107 pidi pühapäeval Tallinnast Moskvasse väljuma kell 10.50 Eesti aja järgi, kuid väljus tunnise hilinemisega kell 11.57.

Lennuk pidi Moskva Šeremetjevo lennuväljal maanduma tunni ja 35 minuti pärast kell 12.25, kuid tegelikult maanduti seal alles kell pool üksteist õhtul.

Ühe lennukis olnud reisija ema Viktoria Fjodorova ütles Sputnikule, et Aerofloti lennuk mitte ainult ei väljunud Tallinnast hilinemisega, vaid ei saanud halva ilma tõttu ka Šeremetjevos maanduda.

„Lennuk tiirutas poolteist tundi Moskva oblasti kohal, aga Šeremetjevo lennuväljale maanduda ei saanud ja suunati ümber Peterburi Pulkovosse,” rääkis Fjodorova.

Šeremetjevo lennujaama tablool muutus kogu aeg lennuki saabumisaeg, lennujaama töötajatel ei olnud aga olukorra kohta mingit informatsiooni.

Peterburis reisijaid lennukist välja ei lastud ning neil tuli seal ilma toidu ja värske õhuta ligi viis tundi istuda. Alguses ütlesid lennusaatjad, et kohe-kohe lennatakse Moskvasse, aga kahe tunni pärast öeldi, et oodatakse sooja toitu, pärast mida hakati vahetama lennuki meeskonda. Lennukis oli umbne ja ühel mehel hakkas paha.

Fjodorova sõnul ei olnud tal Moskvas tütart oodates praktiliselt mingisugust informatsiooni. Kõigile telefonikõnedele vastati: „Aitäh ootamise eest, teie kõne on meile tähtis.”

Lõpuks tõusis Aerofloti lennuk Peterburist õhku 20.30 ajal õhtul ning Šeremetjevos õnnestus maanduda alles kahe tunni pärast, kella 22.30 ajal. Lennukist välja said reisijad lõpuks alles kella ühe ajal öösel, sest tuli oodata trappi.

„Sisuliselt veetsid inimesed lennuki salongis üle 12 tunni, aga keegi neid sooja toiduga ei toitnud, anti ainult mingi pisike saiake,” rääkis Fjodorova.