Selleks, et morssi saada, on vaja vett ja siirupit. Kuna veearve tuleb ühest kannutäiest kaduvväike, siis vaatame, palju on vaja kukrut kergendada, kui poodi minnes on peas ainuke mõte osta justnimelt siirupit.

Kui mõni eestlane otsustab keset Läti alkoreisi, et viinast ja õllest on küllalt ja tahab seada oma suuna siirupileti juurde, siis tasub esmalt arvestada, et Läti piiri äärsetest alkopoodidest siirupit ilmselt kahjuks ei saa. Siirupiostuks tuleb sõita lähimasse toidupoodi, näiteks Maximasse.

Läti Maximas võib aga selguda tõsiasi, et ainult siirupi soetamiseks lõunanaabritele külla sõitmine oli äärmiselt kehv mõte. Seal maksab pooleliitrine pudel üldtuntud Gusta Fit maasikamaitselist siirupit 0,83€, mis võib tunduda odav, kuid Eesti Maximas tuleb sama siirupi eest välja käia vaid 0,59€.

Probleemid odava siirupiostuga võivad aga tekkida muudes jaekettides. Esiteks pole ei Prismas ega Selveris saadaval varemmainitud Gusta Fit siirupit, mis oma taskukohase hinnaga ilmselt kõigi südametesse pugenud on. Säästa soovivad kliendid peavad Prismas leppima pooleliitrise pudeli Maadlex siirupiga, mis maksab 0,89€.

Selveris on odavaim metsvaarikamaitseline siirup Heliis, mille eest tuleb välja käia 1,29€. Coopis Maadlex, maksumus Prismas müüdavast Maadlexist 10 senti kallim

Siirupi kasuks räägib veel üks oluline faktor. Nimelt tuleb seda veega lahjendada. Seega kestab pool liitrit siirupit kindlasti kauem kui sama kogus õlut. Teatavasti pole õlle lahjendamine just kõige parem idee.