Neljandas kvartalis mõjutas Inbanki kasumit enim muudatus Läti tulumaksuseaduses, mille tõttu oli vaja Läti ettevõtte bilansis olev maksuvara raamatupidamislikel põhjustel bilansist välja kanda. Seadusemuudatus tõi kaasa erakorralise kahjumi summas 389 tuhat eurot.

Kõigi Inbanki toodete müügimahud kasvasid 2017. aastal märkimisväärselt. Inbanki laenuportfell suurenes neljandas kvartalis 7,5%, ulatudes kvartali lõpuks 92,9 miljoni euroni. Aastaga on laenuportfell kasvanud 43,3 protsendi ehk 28,1 miljoni euro võrra.

Inbanki hoiuseportfell suurenes neljandas kvartalis 21,4% võrra, ulatudes kvartali lõpuks 95,1 miljoni euroni. Aastaga on Inbanki hoiuseportfell kasvanud 47,2 protsendi ehk 30,5 miljoni euro võrra. Portfelli tugevat kasvu toetas aasta lõpus läbi viidud kampaania, mis võimaldas klientidel enne 2018. aastat avatud hoiustelt intressi kätte saada kohe ning tulumaksuvabalt.

Inbanki juhatuse esimehe Jan Andresoo sõnul näitasid Eestis korralikku müüki kõik panga tooteliinid. “Aasta jooksul suutsime järelmaksu mahte kasvatada 12,3 protsenti, mis on toote küpsust arvestades väga tugev tulemus. Laenumüük kasvas eelmise aastaga võrreldes tervelt 147,7 protsenti,” ütles Andresoo.

Inbanki tugevat kasvu koduturul illustreerib ka Eesti Panga statistika. Inbank on Swedbanki järel tõusnud suuruselt teiseks tarbimislaenude pakkujaks pankade seas: Inbanki turuosa tagatiseta tarbimislaenude uues müügis oli eelmisel aastal 26%.

Poolas alustas Inbank neljandas kvartalis müügitegevust partnerkanalis. “Pakume hetkel nii Rankomati kui ka ASF-i klientidele kindlustustoodete kuumaksete finantseerimist, mis on Poola turul uus ja innovaatiline lahendus ning mis võib kujuneda väga atraktiivseks turunišiks. Lisaks on käimas mitmed huvitavad läbirääkimised võimalike uute partneritega,” rääkis Andresoo.

Viimases kvartalis näitas positiivset dünaamikat Inbanki Läti ettevõte, kus ärimahud on pärast strateegia muutmist taas kasvule pööranud. “Oleme saanud juurde mitmeid uusi järelmaksupartnereid. Nüüdseks on meie enda internetipangast saanud laenumahu lõikes suurim Inbanki müügikanal Lätis,” ütles Andresoo.