Alustame seekordset reklaamide meenutamise harjutust teleklippidest. Teenuste telereklaami kategoorias tegi suhteliselt puhta töö Utopia, kuhu läks lausa kaks kuld- ja kaks hõbemuna. Kindlasti mäletate keset pimedat metsa üles seatud vastupandamatut kingalõksu (ABC King)? Või äkki naabreid, kes oma korterites pomme kogusid ja täispuhutavatesse basseinidesse kõhukaid hüppasid (Ergo Kodukindlustus). Need tööd hinnati kuldse muna vääriliseks.

Toiduainete telereklaami Kuldmuna noppis aastal 2010 Adell Taevas. Orientaalsest esteetikast kantud klipp kombineeris osavalt pingpongi, Kagu-Aasia heitlikku ilmastikku, maoistlikke sümboleid ja parimas mõttes bennyhillilikku huumorit. Mai Tai - Ma'i või. Oli sel aastal igal juhul tuhandete eestlaste lemmikhüüatus.

Telereklaamide Varia kategooria Kuldmuna noppis režissöör Martti Helde, kes kogus Pimedate Ööde Filmifestivali reklaami jaoks kokku kümneid Punamütsikesi, kes rõõmsal meelel kurja hundi juhitud kinoteatrisse suundusid. Mureks polnud tollal siiski põhjust, sest nagu klipp kinnitas: „Hunt kodu lähedalt ei murra".

Välireklaami parimad tööd

Välireklaame meenutades võtame esimesena ette teenuste kategooria, kus säras LHV pensionisammas. Võidutöö kerkis kümnete meetrite kõrgusele ning püüdis nii pilke kaugelt ja lähedalt. Kangast samba tellis LHV ning idee tegi teoks Vatsoni tiim eesotsas Madis Otsa ja Jaanus Veerberkiga.

Toiduainete välireklaami kategoorias müristas üle konkurentide agentuur Der Tank, kes avastas, et sõna „tee" peidab endas kahte tähendust. Sõnamängu toetas kaunis pildimaterjal maailmakuulsate teemaade motiividel. Võidutöö tellis Tetley.

Varia kategoorias tõi võidu, küll hõbemuna, Creatum OÜ loodud "Pori näkku". Tegu Eesti Kaitseväele ja Kaitseressursside Ametile tehtud reklaamiga. Tegijad: Igor Baturin, Peeter Heinat, Moonika Kiop ja Kalle Veesaar.

Kategoorias anti välja ka teine hõbemuna, mille viis kontorisse Brilliant Marketing Communications. Tegijad: Allan Kukk, Aivar Meelind, Kristo Kaskpeit ja Aivar Laan. Tellija Hispaania Maja ja pealkiri "Päästa hispaanlane valla".

Trükireklaamis maffia ja kõhuvaevused

Žürii oli lahke. Välja anti kaks kuldmuna. Esimese võitis Adell Taevas OÜ Kristiine Keskusele tehtud "kingamaffia" reklaamiga. Tegijad: Jaanus Vahtra, Rainer Peterson, Rain Saukas, Helis Podnek, Lauri Tikerpe, Katrin Heimonen, Toomas Järvet ja fotograaf Kalle Veesaar.

Meeldejäävaim trükireklaam tuli toiduainete kategooriast ja tõmbas seose piimas sisalduva laktoosi ja tualettruumide külastatavuse vahel. Tulemus ei olnud sugugi peldikuhuumori kategooriast, mida tõestab ka võidetud Kuldmuna. Valio laktoosivaba piima printreklaami tootnud meeskonda kuulusid Kaarel Grepp, Vladimir Loginov, Ahto Aaremäe ja Keiu Miisna.

Ülejäänud reklaamide seas pani võistluse kinni Adell Taevas ja nende Amserv Autole tehtud Peugeoti reklaam "lõvi". Vastutavad isikud: Lauri Tikerpe, Helis Podnek, Rainer Peterson, Katrin Heimonen, Toomas Järvet ja fotograaf Egert Ots.

Pakendite seas võitis kuldse muna Vatson Wunderman ja Viru valge uued pudelid. Suure töö tegijad Jaanus Veerberk, Madis Ots, Timo Toiger ja disainer Rasmus Arme.