Kui aastataguse ajaga võrrelda, on ostukorvi summad poeti enam-vähem samal tasemel ka praegu.

Soome rahvusringhäälingu uudisteportaal kirjutab näiteks, et tänu aina intensiivsemaks muutuvale konkurentsile on Soome jaeketid hakanud hindu alandama. S Grupp, kuhu kuulub ka Eesti turul tegutsev Prisma, on nii oma poodides kahe aasta tagusega võrreldes hindu märgatavalt langetanud.

Leivatoodete hinnad on S Groupi toidupoodides selle ajaga langenud näiteks 2 protsenti, lihatoodete hinnad 5 protsenti ning piimatoodete hinnad 3 protsenti.

Eestis on vähe sel kuul kliendikaardi soodustusi. Kõige rohkem leiab neid Selverist, kuid kõige kallima poe tiitlist see siiski jaeketti ei päästnud.

Kõige odavamaks poeks sai taaskord Grossi toidukauplused, kus ostukorvi hind tuli ligi 65 eurot. Kalleima ja odavaima ostukorvi vahe on kuskil 6 eurot, selles vahemikkus käib jakettide vahel tihe võitlus.

Eelmise kuuga võrreldes on korraliku hüppe teinud õlle hind, nii mõneski poes maksab Saku Originaal ja A. Le Coq Premium purgid koos taaraga 1,49 eurot. See tähendab ilmselt, et poodidest on saanud nüüd otsa ka vana aktsiisimääraga varud.

Vaata juba tabelist lähemalt, mis on kallinenud ja mis odavnenud ning kuidas lõppsummad kujunevad.