Leedu Delfi kirjutab, et Lidli tooted on seal kallimad kui näiteks Saksamaal ja Tšehhis. Kusjuures kõigis kolmes riigis on sarnane käibemaksu protsent, mistõttu on mitmed leedukad endast väljas, et Lidli hinnapoliitika on ebaaus.

Oma kogumusest rääkis Leedu Delfile ostleja nimega Paulius, kes käis nädalavahetusel Lidli kaupluses omale tehnikat ostmas. Kõigepealt leidis ta muruniitja FRM 1800 C3, mis maksis 119 eurot. Hiljem uurides aga selgus, et Saksamaal maksab täpselt sama muruniitja 75 eurot.

"See on lihtsalt õel," ütles Paulius. "Ilmselt leiab ohtralt tooteid, mis meie Lidlites kallimad on."

Mees tõi veel ühe näite - PHKSA 20Li A2 saag, 69 eurot Leedus ja 999 krooni (39,22 eurot) Tšehhis.

Lidli esindajad selgitasid, miks peavad leedukad rohkem maksma kui teiste ELi riikide tarbijad, kuigi Leedu palgad on madalamad ja tooted täpselt samad.

"Toodete hinnad määravad meie poodides konkreetse riigi maksud ja ka turukonkurents. Kuigi teatud toodete hinnad võivad riigiti erineda, näeme vaeva, et igas riigis oleks kliendi jaoks meie poes kõige atraktiivsem hind," ütles Lidli esindaja Leedu Delfile.

Ta lisas, et olulisem on võrrelda samade tootegruppide hindasid erinevate jaekettide hulgas.

Mullu septembris kirjutas Leedu Delfi Lidli jakkidest, mis maksid 10-23 eurot rohkem, kui välismaistes Lidli kauplustes. Siis põhjendas Lidl kallimat hinda logistikakulude ja Leedu väikese rahvaarvuga.