"Olen praegu Heltermaa sadamas ja otsustasime täna pärast hoiatava sõnumi tulekut raskelt ja kurvalt, et tuleme ikka mandrile ära," ütles Delfi lugeja kella kaheksa ajal õhtul.

"Olime kogu suure perega Kärdlas ja plaanisime homme mu ema sünnipäeva pidada, aga oht, et homme tagasi ei saa ja esmaspäeval tööle ei jõua, trumpas kahjuks puhkuse soovi üle," sõnas lugeja kurvalt.

Vahetult enne viimase praami väljumist Heltermaalt ütles lugeja, et kindlasti on praamis palju neid, kes igaks-juhuks varem mandrile sõidavad, sest laupäeviti siin tavaliselt nii palju inimesi ei olevat.

"Kella 21 ajal ütles lugeja, et kõik autod mahtusid parvlaevale, sest praegu võeti veel nii palju, kui vaja, kuid homme võib olukord muutuda.

Märtsi alguses oli Hiiumaa ja mandri vaheline praamiliiklus häiritud terve nädala. Praamid sõitsid tavapärase Rohuküla-Heltermaa liini asemel Virtsu-Heltermaa liinil. Probleemide põhjuseks on Väinamere läbimiseks vajaliku Rukki kanali ebapiisav sügavus, mis madala veetaseme korral teekonna läbimise ohtlikuks muudab.