"Täna umbes kella 14.30 paiku tekkis Brüsselis asuva Euroopa lennuliiklust kontrolliva peaarvuti rike, mis mõjutab üleeuroopalist lennuliiklust, sealhulgas ka Tallinna oma," ütles Eesti lennufirma Nordica turudus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Uibo Delfile.

"Eurocontrol'i peaarvuti võtab vastu piiratud hulgal lennuplaane, mis tähendab, et ka Tallinnast võib väljuda tunnis circa kolm kuni viis lendu. Hetkel on teadmata, milliste lendude lennuplaane kinnitatakse ja millistel mitte," tõdes Uibo.

"Segadus on väga suur ja see võib kesta homme hommikuni. Palume Nordica klientidel jälgida Tallinna Lennujaama kodulehel olevat infot lendude kohta. Anname jooksvalt teavet ka oma Facebooki lehel," sõnas Uibo.

"Kõige kindlam on jälgida seda informatsiooni, mis on Tallinna lennujaama koduleheküljel väljuvate ja saabuvate lendude graafikus," ütles Tallinna lennujaama pressiesindaja Priit Koff Delfile. "Täpsemat informatsiooni ei ole hetkel kellelgi. Me teame seda, et kella 16-st kella 17-ni ongi väljumas kolm lendu, need peaks väljuma graafikujärgselt, aga see olukord võib ka iga hetk muutuda," lisas ta.

Veidi enne kella 19 ütles Koff, et seni pole arvutirike Tallinna lende mõjutanud, kõik lennud on väljunud graafikukohaselt. "Meie poolt on olukord kontrolli all," kinnitas Koff. Küsimus on aga sissetulevates lendudes - kui Euroopa sõlmlennujaamades ei saa lennukid Tallinnasse õigel ajal väljuda, hakkab see lõpuks mõjutama ka Tallinnast väljumisi.

Tallinnast väljumised võivad hilineda nii täna õhtul kui homme hommikul, sest Euroopas on rikke tõttu mõjutatud päris palju lende. Seetõttu soovitab Koff inimestel, kes täna-homme lennukile lähevad, enne lennujaama kodulehelt reaalaja lennuinfot kontrollida. Kõhkluste ja kahtluste puhul tuleks võtta ühendust oma lennufirmaga.

Kell 19 ei olnud veel selge, kui kiiresti suudetakse probleem Euroopa lennuliiklusega lahendada.