Kindlustuse vahendamisega tegelevast IIZI Kindlustusmaaklerist öeldi ERR-ile, et liikluskindlustuse hind hakkas kerkima 2015. aastal, kuid kahel viimasel aastal on hinnatõus veelgi hoogu juurde saanud.

Peamiseks põhjuseks on viimastel aastatel toimunud kahjud - Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) statistika näitab, et 2016. aastal oli rekordkahjumiks 9,7 miljonit eurot.

Kindlustusjuhtumite arv on fondi andmetel püsinud samal tasemel, samas on aga üle kuue korra vähenenud liikluskindlustuse kahjum - mullu oli see 1,4 miljonit eurot. LKF on põhjusena välja toonud isikukahjude ja surmaga lõppenud õnnetusjuhtumite languse võrreldes eelnenud aastaga, aga ka liikluskindlustuse üldist hinnatõusu.

Samuti mõjutas LKF-i hinnangul kahjumi vähenemist asjaolu, et liiklusõnnetuste koguarv võrreldes eelmise aastaga jäi praktiliselt samaks, kuigi liikluses osalevate sõidukite arv eelmisel aastal tõusis.

"Tõenäoliselt on seega hinnad 2018. aastal stabiilsemad, kuigi väike hinnatõus on ilmselt vältimatu," lausus IIZI Kindlustusmaakleri turundus- ja müügijuht Maria Plees.

Ta tõi välja, et 2016. aasta keskmine aastase poliisi makse oli 75,97 eurot, kuid eelmisel aastal oli makse kerkinud juba 87,69 euroni.

"Keskmine hinnataseme kasv on olnud üle 13 protsendi, mis on muutus ennekõike tarbijate rahakotile," nentis Plees.

Eelmise aasta lõpu seisuga oli liikluskindlustuse leping sõlmitud 701 385 sõidukil. Kindlustusmakseid koguti mullu 91,7 miljonit eurot.

Loe pikemalt ERR-ist.