Ministeeriumi kriitikale vastas abilinnapea Kalle Klandorf. Esmalt tänab ta ministeerimit pöördumises toodud probleemidele tähelepanu juhtimise eest. Ta ütleb oma vastuses, et linnavalitsus on teadlik, et neil tuleb neile pandud ülesanded tähtaegselt täita. 10. aprillist 2018 korraldab taksoveolubade, sõidukikaartide ja sõidujuhi teenindajakaartide väljastamist Tallinna Munitsipaalpolitsei amet ehk MUPO.

„Pärast majandustegevuse registrile juurdepääsuõiguse ning esmase koolituse saamist on MUPO kõik menetluses olevad taotlused läbi vaadanud ning vormistanud 731 otsust," kirjutab Klandorf vastuses. Tema sõnul on nende seas ka 180 negatiivset vastust. 176 menetlust on pooleli erinevatel põhjustel (riigilõiv tasumata, läbimata tehnoülevaatus, maksuvõlg). Pärast puuduste kõrvaldamist vaadatakse taotlused läbi ja avalikustatakse ka need majandustegevuse registris.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) transpordi asekantsler Ahti Kuningas saatis Tallinna linnapeale kurja kirja, hurjutades Tallinna transpordiametit tegemata töö eest.

Nimelt olevat ministeeriumile laekunud mitmeid rahulolematuid pöördumisi Tallinna transpordiameti taksuveo valdkonna olukorra üle. Probleemi taga on ilmselt asjaolu, et alates eelmise aasta novembrist peavad lisaks taksodele taotlema taksoveolube, sõidukikaarte ja teenindajakaarte ka sõidujagajad ja see on ajanud nõudluse lakke.

Loe probleemide kohta lähemalt siit.